Svarta snyggingar

Hittade ännu mer på Bianco, de här var riktigt fina med kragen och remmen! Ska ner en sväng på stan idag, kanske smiter in på Bianco då, är riktigt sugen... ;)


Bianco Collar Shoe, svart läder. Jättesnygga! Men kanske lite höstiga?

Ännu mer rosetter!

Kikade på Bianco igen, efter ett par år med tämligen trista kollektioner (enligt mig) så verkar vårens lovande, jag har hittat massor av snyggt på deras sida. Hur de ser ut i butik är kanske en annan sak...

Hittade i alla fall ett par pumps med fin rosettdetalj bak, finns i både svart och nougat, min favorit är nougat. Du hittar dem här:


Bianco Bow Pump i läder, svart eller nougat.


Rosetter rosetter rosetter!

Jag har länge varit totalt anti allt som har haft rosetter på, har avskytt rosetter. Men det har vänt, jag gillar det mer och mer, speciellt på skor! Rosetter är festfint så det förslår och jag gillar verkligen när man sätter rosetten bak på hälen på skorna. Steve Madden har dessa snyggingar:



Steve Madden Bowtiie, 12 cm klack med 2,5 cm inbyggd platå, de svarta är i läder, de beige i nubuck (slipad mocka), finns även i röd nubuck. Så tjusiga!

Och den här söta skon hittar du på ASOS:

Posh Bow heeled shoe, från ASOS, textilsko med 13 cm hög klack med 3,5 cm inbyggd platå.

Vaniljmums!

Åh vad jag fastnade för den här väskan! Men jag vet inte när jag skulle ha användning för den, den känns inte så praktisk heller. Eller, nu får jag skärpa mig, allt behöver ju faktiskt inte vara praktiskt! Om man vill att den här  prompt ska vara praktisk så får man väl använda den som pennskrin då. Världens finaste pennskrin! :)


ID Straw clutch vanilla från Michael Michael Kors, stråväska med lock i vaniljvitt läder. Åh, en sån sötnos, jag är käääär!

Snakeprint

Snakeprint är hett, jag har lite svårt att bestämma mig för om det är nåt för mig att haka på eller om det är för damigt, men som med det mesta så handlar det väl först och främst om helhetsintrycket, dvs vad man har till.

Ögongodis och dregelobjekt bjuder Christian Louboutin på här:

Christian Louboutin Open Lips 120 Snakeskin Pump, metallklack på 12 cm, inbyggd platå på 1,5 cm.


Varma händer - varmt hjärta?

Kalla händer, varmt hjärta sägs det ju, i så fall har jag nåt fint från Odd Molly som gör mig mindre varmhjärtad (mer kallhjärtad?)... :) Handledsvärmare/torgvantar i 100% cashemere och mycket mjuka, de sticks och kliar inte. De är supersköna att ha på jobbet, ni som jobbar på kontor med svajig värmeförsörjning vet precis vad jag menar. Är det riktigt kallt ute så funkar de fint att ha i ett par gosiga tumvantar.

(Ringen har jag köpt av en silversmed i en liten stad i Spanien.)


How it started...

Det var med dessa skor det började. Mina första skor. Ärvda, min storasyster hade dem först. Om min lillasyster hade dem vet jag inte. Sen hade nån docka dem. Senast var det min dotter som hade dem, nu har hon vuxit ur dem sen ett tag.

Vardagslyx

Jag är mycket för det där lilla extra i vardagen, det är ju ändå vardag fem dagar av sju. Ett tips om nåt som verkligen känns smålyxigt varje dag är en såpass simpel sak som tvål. I mitt badrum har jag satsat på Molton Brown, deras tvålar är helt fantastiska. De sprider väldoft i badrummet bara av att du tvättar händerna, tvålen är jättedryg och mina halvkänsliga händer blir inte torra av tvålen. Dessutom har jag ett set med handcreme också, den gör händerna mjuka och väldoftande länge. Mina gäster uppskattar att det finns creme också. Molton Brown finns bl a på NK och Åhléns, deras hemsida hittar ni här.


Molton Brown tvål och handcreme i doften Thai vert, mmm! De är väldigt dryga och räcker lääänge.

Mina foton, mina grejer

Som komplement till tidigare inlägg med enbart produktbilder från nätet så har jag fixat ett par foton på min Michael Korsväska och min Marc Jacobskolocka (så nu vet ni att det inte bara är snack ;)).


Michael Kors Camden medium shoulder bag, min bara min! ;D


Marc by Marc Jacobs Molly Square watch, min bara min! ;D


Sommarlängtan och återblick

Det har varit en lång vinter. Längtar efter sol och vår men mest till sommar. Våren är härlig eftersom man vet att man har hela sommaren framför sig, men... det finns inget som går upp mot sommar. Ett par somrar i rad har jag trippat omkring en del i dessa sandaletter från Tiamo, skön klackhöjd, lite bling och nitar, passar till jeans som kjol och allt däremellan. Ska sikta på ett par nya sandaletter i år men dessa får gärna hänga med en säsong till, ska bara hitta en nit på Panduro eller nåt för att ersätta en tappad.


Tiamo, ca 8 cm klack i lack, remmar i fejkläder med nitar och bling. Enda paret skor jag har som är i fejkskinn, är väldigt anti det av bekvämlighetsskäl men dessa slapp igenom och funkar, kanske för att det är ett par remsandaletter just. Ska renovera dem lite, nya klackar och en ny nit som sagt, sen är de fit for fight igen. :)

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin, smidigt och bra! ;)

Mulberry-mums!

Satt och dreglade lite på Mulberrys sida, kikade på vårnyheter och sådant som är på väg.
Fastnade direkt för de här skorna, en färgklick som fungerar väldigt bra tillsammans med ljusa, skira pudertoner.



Mullberry D-ring Wrap Bootie, Cornflower suede, äkta mocka med 12 cm träklack och dekorativa nitar. Mums!

Till den skon kan jag absolut tänka mig att matcha det här armbandet, också på väg in:


Mulberry Leather rivet cuff, camel suede. Inte dumt alls!

My Michael

Förra senvåren köpte jag den här väskan från Michael Kors, har använt den en del, men inte så mycket som jag kunde önska. Anledningen till det är att jag oftast har med mig min dotter i barnvagn när jag är iväg och då är den inte så praktisk. Då har jag allt i min "skötväska" från Ceannis istället (från början min jobbväska - jag visar den i ett annat inlägg). Men jag gillar verkligen min Michael Kors, den är mycket min stil och lagom stor.


Michael Kors Camden medium shoulder bag, svart läder med silverfärgade metalldetaljer. Köpt på NK våren 2010.

Denna våren är jag sugen på att skaffa en ny väska, vill egentligen ha nåt liknande denna, men med nån färg. Har i princip bara svarta väskor... Tips? Mottages tacksamt! :)

(Jag ska bli bättre på att lägga in egna foton, ligger lite efter med fotograferandet bara...)

Var e vargen?

Oavsett vad man tycker om vargjakt i Sverige så kan man jaga varg på Asos och ändå låta den springa fritt i skogen. En snygg lösning för alla!


ASOS Wolf in Woods Landscape 3D Ring Pack
 
(Rubriken är en låttitel av Thåström/Imperiet.)

Bling i svart

Det här armbandet är min favorit just nu, den är dessutom supersnygg till min Marc Jacobsklocka:


Vårnytt från Zara

Att pudertoner är stort nu märks i alla butiker, det är mycket softade toner i beige, sand, rosa och khaki. Jag kikade lite på Zaras vårnyheter och det här är två av mina favoriter:

Zara Wide Heel Court Shoe i färgen Nude, i läder med rejäl klossklack som är 10 cm hög. Klacken är verkligen pricken över i:t och jag tror att dessa breda klackar kommer tillbaka stort framöver.


Zara Two-Toned Ankle Boot With Laces, i äkta läder och mocka, färg sand och svart, klackhöjd 8,5 cm. Fin med snörningen till, de svarta detaljerna gör att skorna får lite attityd. Me like!

Skorna hittar du givetvis på Zara, www.zara.com


Flats från Pepe Jeans

Har ett par skor som jag verkligen gillar men tyvärr inte använt så värst mycket, ett par lågskor i svart lack från Pepe Jeans. De är väldigt tunna i sulan och inte jättesköna att gå i men trots det förtjänar de nog bättre än att stå långt in i garderboen.




Pepe Jeans, svart lackat läder, stl 37, små i lästen.


Yay or Nay?

Vad tycker du om de här skorna? Blir du glad eller åksjuk, är de snygga eller fula? Kommentera gärna, jag vill ha din åsikt!


Romance Multi, vårnytt från Bianco!

Yay or Nay?

Made for walkin'

En varm dag förra sommaren i Spanien befann jag mig i Granada och Alhambra en hel dag. Jag menar verkligen att det var varmt, det var ca 40 grader. Rejäl feber i luften alltså! Alhambra är ett borg- och palatsområde från den Arabiska eran i medeltidens Spanien och ligger högt upp, vid Sierra Nevada (läs mer här om ni är intresserade: http://sv.wikipedia.org/wiki/Alhambra). Så när det gäller tillgänglighet och fotvänlighet - go figure.

Jag lyckades trots allt att ha på mig nåt underbart på mina fötter, efter en hel dag hade jag inte ont i fötterna alls, inget skav, ingen värk. (Och jag undrar fortfarande hur alla dessa spanjorskor, uppklädda till tänderna, inkl stilettklackarna, klarar av fötterna på kvällen, det fanns ganska många av dessa i Alhambra när jag var där...)

Jag kan inte nog hylla dessa kilklackar från GEOX, även om de kanske inte är världens mest stylish shoes så är de bra mycket snyggare än foppatoffllor och sneakers:

 

Geox, läderremmar i vanligt och lackat läder, ca 8 cm kilklack, stl 37, normala i storleken (på gränsen till stora för mina fötter). Sköna till långpromenader, trappklättring mm. Perfekta semesterskor alltså! :)

Jeanstjej/jeanskillah

Jag gillar att gå klädd i jeans, har det ofta på jobbet. Jeans är skoj för det finns så många olika modeller och stilar, som kan kombineras i oändlighet. När jag har jeans på jobbet piffar jag mer än gärna till dem med ett par snygga skor, gärna med hög klack. När jag såg de här kilklackarna från Killah tänkte jag genast "Åh vad snyggt till jeans!". Reflexmässigt liksom.



Killah Francis, grå mocka (skinnfodrad) med 11,5 cm kilklack. Finns t ex på Brandos: http://www.brandos.se/killah/francis-m00435-su9641-h05330-grey/a10648

Syrran igen...

Storasyrran var med mig och letade skor, ni vet den gången som slutade med att hon hittade ett par fina pumps från Replay, och jag drog fram ett par skitsnygga mockapumps som fanns i reahyllan. Svarta med vristrem, från Bronx. Bronx brukar ha läster som passar fint till mina fötter så jag tog fram och kollade på dem. 36 och 38 var storlekarna som fanns kvar. OK, 36 funkar ibland så jag provade. Kom inte så långt, fick inte i foten alls, de var med andra ord rätt små i storleken. Visade dem för syrran. De var aningen för stora för henne egentligen men eftersom de har en vristrem så var det inga som helst problem, det lilla hälglappet glappar inte med remmen på. 600 spänn på 50% rea är inte fel heller. Det var bara ett litet problem - när vi fick fram den andra skon ur lådan så var den mycket mörkare. Skon som stått framme var så att säga ljussvart. Inte skoj alls. Skorna blev kvar i affären. Det blev ju ett par från Replay...

...men så nån vecka senare kröp det fram. Ytterligare ett par skor hade inhandlats. Ett par Bronxpumps med vristrem. Mockan då? Jo, min lillasyrra som är skoproffs (ligger i släkten, jag ska berätta om vår mor en dag) och jobbar i skoaffär hade lösningen, nåt mockaklet som fixade färgen. Nu ser man ingen skillnad alls. Mer än i storasyrrans ännu trängre skogarderob då. Och det är självförvållat!


Här är Liz från Bronx, stl 36, numera i min storasyrras ägo. Jag är som vanligt inte aaalls avis. ;)

Vår betyder sol betyder ballerinaskor

Snart är våren här, i alla fall om man ska tro det som kommer in till butikerna nu. Och när våren innebär sol och den där krispiga värmen börjar komma, då är det dags att plocka fram vårskorna. Nåt som jag gillar att ha på mig närhelst vädret tillåter det är ballerinaskor. Bekvämt att gå i, snyggt och nätt på foten, funkar till i princip allt i klädväg och det finns massor av varianter.

Jag som gärna fastnar för svart när det gäller kläder och skor gillar den här fina ballerinan från Jimmy Choo:


Jimmy Choo Warwick, äkta läder med en blomma på tån.

Om man tycker att tretusen är lite väl mycket pengar för en ballerinasko så finns det väldigt många fina alternativ för mindre pengar, t ex den här:



Modellen heter Aida och kommer från Vagabond, är i äkta läder med en fin blomma på tån och kostar 700 kr.


Favoriter i gömmorna

Tänkte visa ett par av mina mest älskade skor. De används inte jätteflitigt just nu men jag älskar dem och kommer aldrig att göra mig av med dem. De fungerar till mycket mer än man tror i klädväg och kan piffa till en grå dag på jobbet i ett nafs. Jag köpte dem på rea på rea på Bianco för flera år sen, det var en sån där gång när jag absolut inte letade efter skor men bara sprang på dem, provade dem, de satt som en smäck och det gick bara inte att låta bli att köpa dem. Tror jag gav hundrafemtio spänn för dem eller nåt...



De är i grön mocka med brun träklack i bekväm höjd. Storlek 37, ganska små i storleken. De är lite som dansskor i stilen och jag tror nästan att lästen är efter dansskor eftersom de är så otroligt sköna att gå i. :)

Ska jag bara ge upp?

Jag har varit ute några gånger den senaste tiden, på jakt efter ett par skor. Eftersom det är reatider hade ju ett reafynd suttit fint men en nyhet till ordinariepris spelar ingen roll, det viktigaste är att jag hittar skor som uppfyller några kriterier. Har hittills kammat noll och förstår egentligen inte varför.

Det jag söker är följande: Ett par snygga pumps i svart läder, gärna med lite platå och en inte alltför klumpig klack. I storlek 36 eller 37 beroende på läst. Nåt åt det här hållet:


Yves Sain Laurent Tibute 90 Pump. Hur snygg som helst och precis vad jag letar efter. Men $760 är en smula över budget, tyvärr...

Varför kan jag inte hitta några liknande? Jag letar ju egentligen efter en ganska basic sko. Funderar på att ge upp, vem vet, då kanske de bara trillar ner över mig en morgon. Täääänk att vakna så, aaaah! ;)


H&M + Swedish Hasbeens = SANT!

I vår, den 20:e april för att vara exakt, lanserar H&M en kollektion träskor tillsammans med Swedish Hasbeens. Retro och 70-tal är bara förnamnet! Spännande och kul tycker jag, får se om jag nyper åt mig ett par. Om inga faller mig i smaken när de väl anlänt så kan jag ju fundera lite till på de här sötnosarna från Swedish Hasbeens:


Modellen heter Mimmi, från Swedish Hasbeens. Ni hittar dem här: http://www.swedishhasbeens.com/mimmi-p-44.html

Piffig vardag

Vad är det för skor jag traskar runt i såhär till vardags? Nu är det ju vinter med allt vad det innebär av snö, slask, salt och annat så det är inte direkt flip-flops som gäller, nej stövlar är säsongens smak. Jag hittade ett par underbara boots med lite mc-stuk i höstas på Bianco, och jag är supernöjd med dem. De är givetvis i rejält läder, färgen skiftar mellan mörkt mörkt grått och svart, och pricken över i är den röda dragkedjan. De är fodrade och med en rejäl och bra sula som ger bra grepp när det är halt. Med regelbunden insmörjning och impregnering så har de hållit mig torr och varm i de flesta väder denna vinter, det är bara när minusgraderna börjat krypa nedåt 7-8 minus och under det som jag har valt mina fårskinnsfodrade stövlar istället.



Boots i läder från Bianco, stl 37 och ganska rymliga men det är bra så att man får plats med en tjockare socka t ex. Så här ser de ut idag, efter 4 månaders användning och det vill inte säga lite - de används var och varannan dag. Jag är så nöjd med dem!

Vid kallare väder, många isande minusgrader och snö så använder jag helst de här varma och gosiga stövlarna:


Fårskinnsfodrade stövlar i svart mocka, med rejäl gummisula, snörning. Inköpta för ett par år sedan på Scorett av deras eget märke Canada Snow. Storlek 37, normala i storleken, sköna att gå i och framför allt VARMA!


Pippi som fått fnatt?

Kan man bli annat än glad av en sån här sko? Bubbelgumsrosa mix av bowlingsko och festlig lacksko. Svart klack och svarta snören balanserar skon perfekt, utan hade den blivit lite väl rosa, mer svart hade det blivit "för mycket". Enda nackdelen med dem är att de inte finns i min ägo. Än...? ;)

Skorna Pippi 2292 från Lola Ramona, finns bl a på http://www.brandos.se (bilden är lånad därifrån, tack så mycket!).

Lola Ramona: Pippi från BRANDOS.se

Länk direkt till skon:

http://www.brandos.se/lola-ramona/pippi-2292-pink/a11053

 


Att gå på jakt med syrran...

Jag och min ena syrra har upptäckt något väldigt knasigt när vi är ute och shoppar. Det slår aldrig fel. Oftast är det den ena av oss som är på jakt efter något och den andra som följer med som sällskap - den som letar hittar inget och den som är med som sällskap shoppar järnet!  Irriterande? Tja, men också lite kul. Jag behöver nog lägga till detaljen att det oftast är jag som letar ...gissa vem som shoppar? :D

Senast hon var med mig på skojakt letade jag (ehm, jag letar fortfarande...) efter ett par snygga pumps i svart läder. Letade på rean men gissa vad jag hittade bland vårnyheterna? Ett par skönheter från Replay. Problemet var bara att i 36 var de för små för mig men 37:orna var givetvis för stora (det där händer rätt ofta...). Jag ser att de finns i 35, visar syrran som provar och... de sitter givetvis som en smäck på hennes fötter! Behöver jag lägga till ett de numera bor hemma hos henne? Så kan det gå...


Replay "Libbye", svart läder med nitar, ca 11 cm hög klack, inbyggd platå. Enligt syrran har de så skön passform att hon kan löpträna i dem... Jag är inte avundsjuk alls, absoluuuut inte. ;)

H&M:s designsamarbeten

Jag har haft ögonen på H&M:s designsamarbeten ända från början men när det gäller kläderna har det inte varit jättemycket som har fallit mig i smaken. Många plagg har varit alldeles för svårburna och lätt extrema så det har inte känts som "mina" plagg. Lagerfeldkollektionen tyckte jag var ganska trist överlag, Cavallikollektionen åt det tantiga hållet. Det första jag köpt från en kollektion var en enkel vit topp med logotryck från Viktor & Rolf, mest för att det var lite kul att ha nåt. Kollektionen från Matthew Williamson gillade jag men missade helt, tror jag var på semester då. Men det som verkligen fick mig på fall var kollektionen från Jimmy Choo! Skoooor i massor och snygga snygga snygga! WOW!

Jag och min ena syrra köpte varsitt par skor i varsin färg, jag svarta (37) och syrran röda (36), skorna är i lackat läder med 11 cm klack och en liten platå, de har en underbar läst och funkar superbra att gå i trots höjden:

Jag och syrran har dessutom varsin sådan här väska, äkta läder i rejäl men mjuk kvalitet, en stor väska med plats för mycket (weekendbag!) men är ändå chic:

Jag köpte även en sån här liten väska, också den i äkta läder, rejält men mjukt, har använt den mycket och är supernöjd, har den crossbody med remmen på längsta läget:

Min andra syrra norpade åt sig den här raringen som får följa med på partyn emellanåt:

Årets kollektion från Lanvin har varit toppar och dalar tycker jag, skorna jag köpte (se tidigare inlägg) är jag supernöjd med, var på vippen att köpa dem i svart också. Klänningarna är till stor del väldigt fina men rätt svårburna och "Hur ofta har man användning för dem egentligen?" är min främsta tanke. Undanskymda i en garderob gör de ingen glad, hur lyxiga och prisvärda de än är. Topparna var fina på sätt och vis men jag skulle nog tröttna rätt snabbt och jag är lite anti att basen var som en vanlig t-shirt. Hade varit roligare om hela toppen andades festfin så att man lite lättare kunde ha den till festbrallorna.

Hur som helst så längtar jag redan efter årets designsamarbete! Vem? Vad?

Favorit på armen

En av mina absoluta favoritaccessoarer är min Molly! En underbar klocka från Marc Jacobs, armbandet är i lackat läder och dekorerat med silverfärgade muttrar. Jag använder egentligen inte klockor speciellt mycket men denna är fin som armband och då blir tidvisningen mest en liten bonus.

Senaste fyndet

Mina senaste fynd är reafynd från Friis & Company. Ett par skor som jag bara inte kunde motstå, trots att de egentligen inte var riktigt det jag var ute efter. Priset kanske spelade en viss roll, jag fick dem för 300 kr och det är väldigt bra när det gäller snygga skor i äkta mocka, Ordinariepris var 900 kr. Halva reapriset satt fint! :)





Friis & Company modell "Dina" är ett par festliga pumps i svart äkta mocka, kul detalj med en stor rosettblaffa på hälen. Klackhöjd 9 cm, stl 37 och de sitter som gjutna på min fot. Jag kunde bara inte motstå dem, 300 kronor för dem var ett fynd!

My Lanvin

Dessa skönheter i storlek 37 är en av skatterna i mina gömmor.
Dessa skönheter från H&M:s samarbete med Lanvin finns i min garderob.

Storlek 37, blommönstrad canvas på läder, kantad med jadegrönt sidenband och stor rosett. Med silverfärgad klack, klackhöjd 11 cm. Bekväma trots höjden p g a bra läst.

Skor skor skor ...och lite annat!

Välkommen att titta in i mina skolådor! Där finns en hel del skor som jag samlat på mig, hoppas ni kommer tycka om att se min samling. Jag tänkte också ta fram en del dregelobjekt som ännu inte finns i min garderob, och skriva lite om andra accessoarer, väskor, smycken mm. Håll utkik!

RSS 2.0